söndag 25 juli 2010

Ugnsrostade rotfrukter

Att tillaga mat i ugnen är lite av en favorit för mig, maten sköter sig självt under tiden den står i ugnen(då kan man slänga sig på soffan under tiden och bara känna easet, perfekt att laga en trött söndag som denna).
Detta är ett bra recept som man kan variera efter vad man gillar för grönsaker eller vad man har hemma. Supergott till nästan allt!


Ugnsrostade rotfrukter ca 4 port
4 potatisar
2 morötter
4 rödbetor
2 lökar
1 röd eller gul paprika
0,5 dl olja
1 tsk salt
peppar
ev. örtkryddor eller färska örter

Sätt ugnen på 225°. Skala potatisarna, rödbetor, löken och morötterna. Skär allt i mindre tärningar och lägg grönsaksblandningen i en ugnsform eller långpanna, ringla över olja, salta och klipp ev. över lite färska örter.
Rosta i ca 40 minuter. Låt gärna grönsakerna få lite färg då blir de knapriga. Vänd runt grönsakerna några gånger under tiden de står i ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar