tisdag 20 juli 2010

Laxwok



Det är ingen idé att ställa sig att göra långkok när man är precis skethungrig.
Det är inte heller idé att gå till affären för att försöka hitta på något fyndigt när magen kurrar så det nästan syns under tishan.
Man får öppna alla skåp och göra det bästa av situationen;

Laxwok med wasabi och soja - 2 port.
2 portionsbitar lax
400 gram wokgrönsaker(i detta fall en frysvariant med bl.a ananas, lotusrot och bambuskott).
Wasabipasta
Soja
Olja och salt till stekning

Skär laxen i mindre bitar, värm på en panna och häll i lite olja. Salta lite(behövs inte mycket iom sojan) och fräs lax och grönsaker i några minuter till laxen är genomstekt och grönsakerna varma.
Servera med ris,wasabipasta och soja. En liten förnimmelse av sushi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar