onsdag 21 december 2011

Tabouleh

Mitt nya favorittillbehör/sallad! (Tackar bror för att jag blev introducerad för tabouleh). Man behöver inte mäta så förskräckligt noga. Det enda som är viktigt är att man har riktigt mycket persilja och att ingredienserna är riktigt finhackade!
Men på ett ungefär såhär:

4 stora tomater. Kanske 6 tomater om de är små.
500 g finhackad persilja
1 dl hackad mynta
saften från 2 citroner
1 dl olivolja
2 finhackade lökar
1-2 dl kokt bulgur eller couscous
salt
peppar.

Koka bulgur eller couscous enligt förpackningens anvisning och låt svalna under tiden som du gör resten av salladen.
Finhacka tomat, lök, persilja och mynta väl och blanda samman. Jag brukar köra persilja och mynta i matberedaren så det blir riktigt litet. Blanda i den kalla bulguren/couscousen i tomatsalladen. Ta lite i taget för det ska inte bli mycket bulgur/couscous. Salladen ska vara fördel röd/grön med lite prickar av bulgur/couscous. Pressa över citron, häll på olja och salta och peppra efter smak. Rör om det ordentligt och låt stå svalt en halvtimma.
Man bör äta upp taboulehn samma dag(tycker jag) den kan lätt stå och bli lite saggig annars.

1 kommentar:

  1. tabouleh är skitgott!! det med andra mezaröror mmm :)

    SvaraRadera