fredag 16 december 2011

Saffrans scones/bullar

Receptet taget av Beatatjata som i sin tur tagit de från några andra!

200 gr mandel (eller motsvarande mandelmjöl)
4 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1,25 dl proteinpulver (naturellt eller bakepro)
2 pkt saffran
1 burk (250 g) minikeso
2 hela ägg
2 äggvitor
20 gram smör, smältes
Mixa mandlarna till fint mjöl. Blanda mandelmjölet, husk, bakpulver, proteinpulver, salt och saffran. Mixa keso, ägg och äggvitor (med mixerstav) och blanda ner i det torra, blanda till sist ner det smälta smöret. Blir det väldigt kletigt, häll i lite extra proteinpulver (jag hade nästan dubbelt så mycket proteinpulver i och det blev jättebra, beror lite på hur saftiga/torra man vill ha de färdiga bullarna, tänk på att näringsvärdet förändras något då).
Smeten är rätt kletig, inte som en deg, men det är i sin ordning! Klicka ut på bakplåtspapper (med två skedar kan du få till rätt bra bullar) och grädda i 200 grader, 10-12 minuter.

Lite bonustips:
- Gör med vaniljproteinpulver alternativt smaksätt med lite vaniljpulver (inte vaniljsocker) och sukrin för mera fika-bullar
- Utesluta saffran (men glöm inte saltet!) för naturella scones
- Tror dessa blir lika goda om man byter ut saffran mot kardemumma och blandar kesella med vaniljpulver (ev lite sukrin).
- Frys in, plocka fram och tina i micron, dela och rosta. Gott!
- Gör färskost till naturella scones genom att mixa keso. Ät naturellt eller smaksätt som du vill, eller toppa med bär istället för marmelad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar