måndag 30 augusti 2010
Avslappnad trerätters - 2 pers
Förrätt
Olivteaser
En burk gröna oliver
Ett glas vin/öl
Detta skall förtäras under tiden man tillagar varm- och efterrätt.
Varmrätt
Ört- och vitlöksmarinerad lax
400 gram färsk lax
3 vitlöksflyftor
0,75 dl rapsolja
färsk dragon
färsk basilika
1 tsk dijonsenap
Sätt ugnen på 200° och lägg laxen med skinnsidan nedåt i en ugnsfast form. Blanda olja och senap, pressa i tre vitlöksklyftor och två ordentliga knippen färsk basilika och dragon som du hackat eller mortlat. Salta och pepprat marinaden och vänd sedan över hela röran över din laxbit och skjutsa in den i ugnen.
Laxen tar 15-20 minuter ungefär, vakta den så att det inte blir överkokt och torr! Hellre lite kärna.
Servera med kokt potatis, sallad och en klick smör
Efterrätt
Mango- och passionsmousse m. riven vit kokoschoklad
En förp. mouse
50 g vit choklad med kokos(Lindt)
Följ anvisningen på moussens förpackning och riv sedan chokladen över din mousse innan du serverar den.
Moussen ska stå kylskåpskallt en halvtimma innan servering därför kan du med fördel göra moussen under tiden som laxen och potatisen tillagas. En förpackning mousse är rätt mycket till två personer, men framåt småtimmarna är man kanske sugen på en liten skål till, så gör hela satsen!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar