tisdag 17 augusti 2010

Någon slags fisk.

Jag är ingen receptslav. Jag höftar och gör det gärna med säkra kort och välbeprövade kombinationer. Vi har sällan konstiga saker hemma så att jag kan upptäcka någon ny smaksensation. Jag är nöjd om det helt enkelt smakar riktigt bra. Den här fiskrätten gjorde jag idag till lunch och jag fick tre små lunchlådor av det också. Det var gott!






























Fisk i ugn - 4 port
400 gram torsk/kolja eller någon annan vit fisk

250-300 gram lax
250 gram minifraiche
 ½ lime(saften)
lite dill
salt
vitlökspeppar

Skär fisken i lite mindre bitar och putta ner i en ugnsform, salta, peppra och pressa över saften från en halv lime, häll på creme fraiche och strö över ett lass med dill. Kör in detta i ugnen på 200° och när vätskan börjar koka kan du låta det stå och puttra 5 minuter eller så. Rör om någon gång under tillagningen.
Servera med ärter och potatis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar