lördag 4 december 2010

Bullar!


hade inget pärlsocker och de blev inte vidare vackra, men goda var de! :)

Bullar - ca 24st
25g jäst
7,5 dl mjöl
75 g margarin/smör
2,5 dl mjölk
3/4 dl strösocker
1 tsk kardemumma
1/2 tsk salt

75 g mjukt smör
1/dl strösocker
kanel
vaniljsocker

1 ägg
pärlsocker

Smula jästen i en skål. Smält smöret och häll i mjölken. Ljummet. Häll över jästen och rör tills den är upplöst. Häll i alla andra ingredienser, till sist det mesta av mjölet.
Arbeta tills degen är slät och blank och släpper från skålen. Låt jäsa till sin dubbla storlek.
Knåda degen och kavla ut, avlång, ca 0,5 cm tjock.
Bred ut smöret och strö på socker, kanel och vaniljsocker.
Rulla ihop och skär i 24 bitar. Lägg i formar och låt jäsa 20 minuter.
Rör ihop ett ägg och pensla bullarna, strö på pärlsocker.
Grädda i 225 grader i 8 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar