Ingredienser:
Deg
4 ägg
50g kvark (0,5dl)
1 dL riven gul ost
0.5 dL grädde
50g keso (0,5dl)
0.5 dL linfrön
0.5 dL sesamfrön
1 matsked fiberhusk
10g bakpulver (2 tsk)
2 matskedar olivolja
Topping
2 dL riven ost
Tomatpure
Ruccola
fetaost
svarta oliver
Lufttorkad skinka
Pizzakrydda, salt å peppar
Gör så här: Separera äggvitor från äggulor. Blanda äggulorna med kvarken, osten, grädden, keson samt alla frön och husken - glöm inte bakpulvret - till en gul smet. Plutta in 2 matskedar olivolja. Vispa äggvitorna till max. Vik in den gula smeten i äggvitorna (periodvis) till en homogen deg. Platta ut degen på inoljat bakpapper och för-baka på 200*C i ca 8 minuter, tills degen hårdnat lite. När degen hårdnat, bred ut tomatpuren samt kryddorna på degen, strö på ost, fetaost och svarta oliver. Baka sedan igen på 175*C i 15 minuter, tills degen blivit brun och all ost har smält. Lägg innan servering på lufttorkad skinka och ruccola salladen.
Servera gärna med en egen gjord vitlökssås. Min är med gräddfil, vitlök, sambal olek och salt å peppar. Vitkålssallad till hade jag.
Skickat från min iPhone
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar